Maarten Vanonckelen

Maarten, getrouwd en vader van 2 kinderen, ecologisch ingesteld en een zwak voor mooie dingen.
Ik verdien mijn centen als psychiatrisch verpleegkundige en werk aan huis met jongeren die een zware periode doormaken.
Zelf ben ik thuis steeds op zoek naar een nieuwe inrichting, waardoor ik meer spullen bij elkaar krijg. Het idee groeide om met deze meubeltjes ook iets meer te gaan doen. Het hergebruiken van spullen of ze gaan herbestemmen, zijn zaken die me nauw aan het hart liggen. Maar ook anderen mogen mee gebruik maken van de reeds verzamelde inboedel. Deze staat grotendeels opgeslagen in een loods, vlakbij thuis van waaruit ik mijn bijberoep aan het opstarten ben. Afhalen en terugbrengen gebeurt ook steeds ter plaatse.
Daarnaast bloei ik open als ik uit afvalmateriaal zelf nieuwe dingen creëer. Je kan enkele werkjes van mij vinden in De Vuurtoren. Wat is er mooier dan een speeltuig voor kinderen op maat? Ik tekende een plannetje, sprokkelde hout op het park, ontving ook afvalhout bij de plaatselijke houthandel Stroobants en gaandeweg ontstond er iets moois. Ik bouwde een speelhuisje met ophaalbrug met drink- en voederbakjes voor de vogels. Rond de hoge zilverden in de tuin van De Vuurtoren bouwde ik een bank uit pallet- en afvalhout. Kom jij ook eens langs om ze uit te proberen?
Creatief bezig zijn vind ik belangrijk en leerrijk. Ik geef mijn passie en kennis graag door.

Workshop: Van niets naar iets                                                                                           Woe 4 september 19.30u.-21.30u.

Hoe kan je afvalmateriaal een tweede leven geven?
Aan de slag met pallethout, een lege wijnkist of een glazen melkfles. Leuke ideetjes om ook zelf duurzamer door het leven te gaan. Minder onkosten, meer voldoening en een kleinere ecologische voetafdruk. “Upcycling”, een ingesteldheid om samen te ontdekken. We maken een bijenhotel en een voederbakje voor de vogels.
Meebrengen: een lege wijnkist of iets dergelijks, een lege melk- of wijnfles
Bijdrage: 8 euro

© 2019 De Vuurtoren. Alle rechten voorbehouden.