Dr. Patrick Quanten

Patrick Quanten studeerde af als huisarts in 1983 aan de Vlaamse Universiteit van Brussel. Hij vertrok onmiddellijk naar de Kanaaleilanden en nam een praktijk over op Alderney (grondgebied van Groot-Britannië) waar hij ook Life Boat Medical Officer was. Hier verbleef hij 22 jaar. Na een uitgebreide zoektocht en vele studies om het geheim van gezondheid te ontrafelen ontdekte hij dat gezondheid niet de afwezigheid van ziekte is maar dat het veel meer is dan dat en ook dat het een actieve bijdrage vergt van het individu. Het heeft geleid tot zijn inzicht dat gezondheid en de westerse medische wereld twee tegengestelde gegevens waren, waardoor hij op vrijwillige basis zijn medische licentie heeft opgezegd in 2001.

Zijn interesse in alternatieve geneeskunde groeide met dezelfde snelheid als zijn frustratie met de Westerse medische wereld. Niet alleen bestudeerde hij de meeste alternatieve technieken en filosofieën, maar hij heeft ze ook zelf uitgeprobeerd. Hij werd een gediplomeerde dokter in de Homeopathie en Ayurveda, de traditionele Indische Geneeskunde. Hij heeft diploma's in Ozontherapie, Reiki, Traditionele Thai Massage,verschillende maasagetherapiën, Osteopathie, Hypnotherapie en Touch for Health. Hij werd een authoriteit of het gebied van Oorkaarsen.
Schrijven is een passie geworden, net als de zoektocht naar eenvoud in de complexiteit van het leven. Gedurende vele jaren heeft hij artikels gepubliceerd in engelse magazines voor yoga, alternatieve geneeskunde en spirituele ontwikkeling, tot hij zijn eigen forum gecreëerd heeft in de vorm van een informatie website, korte informatieboekjes, voordrachten in verschillende landen en continenten. Hij blijft gepassioneerd en gefascineerd door de zoektocht zelf. De zoektocht naar meer deeltjes van de waarheid. Steeds meer. Het reizen zelf is veel belangrijker dan de bestemming.
Achterblijven met een onbehaaglijk gevoel van onvoldoening wanneer, weer opnieuw, het antwoord op een vraag naar verklaring en uitleg mijlen tekort schoot. Frustratie over het feit dat niemand in staat bleek te zijn om op de essentiële levensvragen eerlijk een antwoord te formuleren. Je blijft achter met een gevoel dat niemand weet waar dit leven over gaat en hoe het in mekaar zit. Wanneer je dan jezelf open stelt en je beter begint te luisteren, wanneer je naar anderen gaat luisteren, dan besef je al snel dat er veel meer muziek bestaat dan datgene dat gefabriceerd wordt door de industrie waar jij deel van uitmaakt. Je hoort andere deuntjes. En plots wordt je nieuwsgierigheid opgewekt, ga je zoeken naar meer, wil je dieper. Je voelt wel dat het deze richting uit moet. In mijn geval is de nieuwsgierigheid nooit opgehouden. Ben ik steeds verder blijven zoeken. Ben ik uit het denkkader getuimeld.
Een persoonlijke reis is een ontdekkingsreis. Altijd. En af en toe blijkt dan dat zo'n reis anderen aanzet om een gelijkaardige weg af te leggen. Op deze manier heeft de mensheid uit Europa de andere werelddelen ontdekt. Het begint bij één reis en het eindigt met een invasie die het wereldbeeld compleet herschikt. En een ander belangrijk aspect aan een ontdekkingsreis is het feit dat de reiziger steeds weer dingen van zijn ontdekkingen mee huiswaarts neemt. Om anderen te laten zien hoe het er ginder uitziet! Dat is voor mij niet anders. Ik wil anderen tonen wat ik ontdekt heb. 

De zoektocht naar de waarheid is voor ieder van ons anders. Wat we als fake news willen aanzien biedt geen zekerheid dat het inderdaad een onwaarheid is. Ik kan je enkel vertellen wat ikzelf gevonden heb.
 Dit doe ik o.a door lezingen te geven in De Vuurtoren.
Voor een privé consultatie met Dr. Quanten kan je terecht in Hasselt. Een afspraak boek je via tel.: 011/425015 of GSM: 0474/704049


© 2019 De Vuurtoren. Alle rechten voorbehouden.