Lezingen & Workshops

Leren gaat over iets bij-leren, over een kennis of kunde verwerven die je tevoren niet bezat.Het integreren in je leven is devolgende stap. Om je hierin aan te moedigen organiseren we ook workshops.

Allergie en Verslaving: Dag en Nacht in metabolische reacties

 Wat hebben allergieën en verslavingen met elkaar te maken? Het feit dat het tegengestelde reacties van een systeem zijn op de buitenwereld. Beide heftige reacties komen uit één en hetzelfde systeem voort, uit één en dezelfde persoon, en kunnen dus ook samen bekeken worden. Op deze manier krijgen we een duidelijker beeld van wat er achter zo'n hevige reactie schuil gaat. Eens we dit begrepen hebben is het een heel pak gemakkelijker om op deze situaties efficiënt te reageren.
Om van afhankelijkheid af te geraken, of het nu gaat over een gedragspatroon of over medicatie, moeten we begrepen hebben waarom en hoe we reageren.

Door: Dokter Quanten P.
Bijdrage: 10€

Lezing   do 16/01 19u30 

Infolezing dieptemeditatie 

Meditatie staat volop in de belangstelling. Dat is niet zo verwonderlijk: steeds meer mensen ervaren voortdurend spanning, stress en vermoeidheid. Daarnaast bewijst de wetenschap steeds beter de effecten van meditatie op onze fysische en geestelijke gezondheid: mediteren werkt!

Tijdens een info lezing leer je hoe dit mogelijk is, of het bij iedereen werkt, wat een mantra is en hoe de cursus is opgebouwd. Je kan er al je vragen kwijt over meditatie om daarna vrijblijvend te beslissen of je ermee wil beginnen.De lezing wordt gegeven door Liesbet Bergs, gediplomeerd leraar Diepte Meditatie en lid van de beroepsvereniging 

Diepte Meditatie staat los van geloof of levensopvatting en is ‘goeroe-vrij’. Als leraar Diepte Meditatie is mijn grootste motivatie iedereen die dat wil, een tool te bieden om zelf sterker te worden en zijn bewustzijn te vergroten.

Wil je meer weten? Kom dan kennis maken:

Wanneer: donder 23 jan van 19u30 to 21u30
Inkom gratis
Inschrijven kan je via onze agenda

Lezing   do 23/01 19u30 

DRUK DRUK DRUK

Vaak als ik aan mensen vraag: "hoe gaat het met je?" krijg ik als antwoord "druk druk druk".
En vaak zei ik van achter de toonbank van BEJA: als ik tijd kon verkopen werd ik rijk.
In deze lezing leer ik je tijd maken in je eigen leven, niet om er rijk van te worden maar omdat ik graag de vruchten deel die ik mocht plukken nadat ik meer ruimte creeërde binnen mezelf.
Al gehoord van de rate race? Heb je soms het gevoel dat je jezelf voorbij loopt? Waar is die vrije tijd voor jezelf? Is het dat nu, het leven?
Ik vertel je graag hoe ik uit de rate race stapte, hoe ik na 2 burn-outs terug boordevol energie zit, nieuwe dingen creëer EN in de wereld zet. Hoe ik NU een leven leid dat bij mij past waarin ik zowel fysisch als psychisch in balans ben.

Door: Bea Swinnen
Bijdrage: 10 €

Lezing   do 30/01 19u30 

Ken Jezelf

Achter elk gedrag zit een behoefte. Leer deze behoefte kennen en zélf te vervullen.

Ga je momenteel door een moeilijke periode? Of heb je wel eens (heel) erg moeilijke momenten en weet je  niet goed hoe je hiermee moet omgaan? Ben je soms heel erg angstig en heb je het gevoel dat je dan letterlijk niet meer kan bewegen? Valt je leven dan even stil? Of voelt alles heel snel als afwijzing? 
Dan is deze workshop zeker iets voor jou!

In deze reeks krijg je enerzijds uitleg over de 5 basis-behoeften achter het gedrag (gebaseerd op Anton Dosen). Anderzijds gaan we in de workshops aan de slag: we gaan samen op zoek naar onze eigen onderliggende behoefte en leren om deze behoefte zélf te gaan invullen. Waar heb jij écht nood aan op die moeilijke momenten? Hoe kan jij jezelf weer tot rust brengen?

Je kan de theorie en de workshops apart van elkaar volgen indien gewenst 

Voor wie?   Elke volwassene met interesse in dit thema

Wanneer?   Ma 3/02  van 20 tot 22u : theorie deel I
                        Ma 10/02 van 20 tot 22u : theorie deel II
                        Vrij 21/02 van 20 tot 22u : workshop deel I
                        Vrij 3/04  van 20 tot 22u : workshop deel II 
Prijs?  15€ per avond

Door: Ergotherapeute  Claudia Demuynck

Theorie deel I  maan 03/02 19u30 

Krachtige Kinderen

Durft je kind moeilijk "neen" zeggen? Of gaat het net snel grenzen overschrijden? Heeft je kind moeite om samen te spelen met andere kinderen? Ontstaan er vaak ruzies? Of is je kind net teruggetrokken en verlegen? 
Dan is deze workshop zeker iets voor jouw kind! Al spelend gaan we aan de slag. We leren jouw kind weerbaar te zijn en leren het in zijn kracht te staan, zodat het meer zelfvertrouwen krijgt in het aangaan van vriendschappen. 

Voor wie?  Elk kind tussen 7 en 14 jaar

Wanneer?  Infomoment voor ouders  op 8/02  van 10 tot 12u    prijs : 10€
                       Workshop voor kinderen   op 22/02 van 10 tot 12u  prijs : 15€

Door: Ergotherapeute  Claudia Demuynck

Lezing   zater 08/02 10u-12u

Ken Jezelf

Theorie deel II

Door: Ergotherapeute Claudia Demuynck

Lezing   maan 10/02 19u30-21u30

Auto-Immuniteit: de onbegrepen boosdoener

Lezing   do 13/02 19u30-21u30

Ken jezelf

Workshop deel I

Workshop  Vrij 21/02 20u-22u

Zenuwziekten: ziekte van mijn zenuwen

 Vroeger werden "zenuw-zieken" bestempeld als zotten en werden ze in een gesticht opgesloten, waar ze ofwel tot hun zinnen kwamen of gedoemd waren om er voor altijd te blijven. Gelukkig waren deze mensen een uitzondering in de maatschappij. Nu zie ik overal mensen die "zenuw-ziek" zijn. Meer en meer MS, Parkinson's, allerlei gedragsstoornissen, hyperactiviteitsstoornissen, autisme, Alzheimer's en ga zo maar door. Ook vele ziekten die nieuwe namen krijgen, ziekten die gerelateerd zijn aan het zenuwstelsel. Wat loopt er mis in de bevolking? Hoe moet ik de prominentie van deze zenuwziekten inschatten?
Wat mij zorgen baart is niet de voorspelling dat er binnen tien jaar nog veel meer zullen zijn maar wel het feit dat niemand mij vertelt waarom dat zo is en wat ik eraan kan doen om hier geen slachtoffer van te worden. Als je geen slachtoffer van iets wilt zijn dan moet je dat iets op de eerste plaats goed begrijpen en we stellen voor om je op de hoogte te brengen van wat er werkelijk speelt bij zenuwziekten.
  Zovele nieuwe "ongeneeslijke" ziekten die veroorzaakt zijn door het slecht functioneren van ons immuunsysteem. Zo dikwijls worden de galante en moedige verdedigers van ons systeem, de helden die ons in leven houden, ervan beschuldigd ons het leven lastig te maken of zelfs ons te doden. Wat mogen we hiervan geloven? En wat is de oorzaak van het feit dat nog niet zolang geleden deze ziekten zich nooit of zelden manifesteerden? Hebben we het moorddadige karakter van ons verdedigingssysteem zwaar onderschat?
Maar als dat zo is zijn we dan geen hulpeloze slachtoffers en zijn we dan niet overgeleverd aan een op hol geslagen systeem? Is het al te laat of kunnen we hier als individu toch nog ingrijpen? Kan ik zelf iets doen aan auto-immuun ziekten?

Door: Dokter Quanten P.
Bijdrage: 10€

Lezing   do 12/03 19u30-21u30

Ken jezelf

Workshop Deel II

Workshop Vrij 3/04 20u 22u  

Afgelopen lezingen en workshops

Hier komt een lijst van afgelopen lezingen en workshops.

© 2019 De Vuurtoren. Alle rechten voorbehouden.