Lezingen & Workshops

Leren gaat over iets bij-leren, over een kennis of kunde verwerven die je tevoren niet bezat.Het integreren in je leven is devolgende stap. Om je hierin aan te moedigen organiseren we ook workshops.

Als ik in Sinterklaas geloof bestaat hij dan ook?

Je moet "positief" denken in het leven. Wat je denkt dat manifesteert zich ook. Het zijn slogans die je tegenwoordig overal hoort, maar is dat ook wel allemaal zo? In hoeverre kan positief denken mijn toekomst rose kleuren? Wat kan ik manifesteren en waar ligt de limiet? Is er een limiet of ben ik oppermachtig over mijn eigen leven?

We gaan nader in op deze vragen en we proberen antwoorden te vinden in de wetenschap en de Oudheid. 

Door: Dr. Quanten Patrick
Bijdrage: 10,00 €

Lezing   do 5 dec 20-22u. 

De Vuurtoren? Wat doe je daar?

Lezing   do 9 jan 19u30-21u30. 

Rouwen doe je niet alleen

Door: Josiane Plesters,mama van Gijs

Lezing   vrij 10/01 19u30 

Allergie en Verslaving: Dag en Nacht in metabolische reacties

 Wat hebben allergieën en verslavingen met elkaar te maken? Het feit dat het tegengestelde reacties van een systeem zijn op de buitenwereld. Beide heftige reacties komen uit één en hetzelfde systeem voort, uit één en dezelfde persoon, en kunnen dus ook samen bekeken worden. Op deze manier krijgen we een duidelijker beeld van wat er achter zo'n hevige reactie schuil gaat. Eens we dit begrepen hebben is het een heel pak gemakkelijker om op deze situaties efficiënt te reageren.
Om van afhankelijkheid af te geraken, of het nu gaat over een gedragspatroon of over medicatie, moeten we begrepen hebben waarom en hoe we reageren.

Door: Dokter Quanten P.
Bijdrage: 10€

Lezing   do 16/01 19u30 

DRUK DRUK DRUK

Vaak als ik aan mensen vraag: "hoe gaat het met je?" krijg ik als antwoord "druk druk druk".
En vaak zei ik van achter de toonbank van BEJA: als ik tijd kon verkopen werd ik rijk.
In deze lezing leer ik je tijd maken in je eigen leven, niet om er rijk van te worden maar omdat ik graag de vruchten deel die ik mocht plukken nadat ik meer ruimte creeërde binnen mezelf.
Al gehoord van de rate race? HEb je soms het gevoel dat je jezelf voorbij loopt? Waar is die vrije tijd voor jezelf? Is het dat nu, het leven?
Ik vertel je graag hoe ik uit de rate race stapte, heo ik na 2 burn-outs terug boordevol energie zit, nieuwe dingen creëer EN in de wereld zet. Hoe ik NU een leven leid dat bij mij past waarin ik zowel fysisch als psychisch in balans ben.

Door: Bea Swinnen
Bijdrage: 10 €

Lezing   do 16/01 19u30 

Ken Jezelf

Deel 1

Door: Claudia Demuynck

Lezing   maan 03/02 19u30 

Krachtige Kinderen

Door: Claudia Demuynck

Lezing   zater 08/02 10u-12u

Ken Jezelf

Deel 2

Door: Claudia Demuynck

Lezing   maan 10/02 19u30-21u30

Auto-Immuniteit: de onbegrepen boosdoener

  Zovele nieuwe "ongeneeslijke" ziekten die veroorzaakt zijn door het slecht functioneren van ons immuunsysteem. Zo dikwijls worden de galante en moedige verdedigers van ons systeem, de helden die ons in leven houden, ervan beschuldigd ons het leven lastig te maken of zelfs ons te doden. Wat mogen we hiervan geloven? En wat is de oorzaak van het feit dat nog niet zolang geleden deze ziekten zich nooit of zelden manifesteerden? Hebben we het moorddadige karakter van ons verdedigingssysteem zwaar onderschat?
Maar als dat zo is zijn we dan geen hulpeloze slachtoffers en zijn we dan niet overgeleverd aan een op hol geslagen systeem? Is het al te laat of kunnen we hier als individu toch nog ingrijpen? Kan ik zelf iets doen aan auto-immuun ziekten?

Door: Dokter Quanten P.
Bijdrage: 10€

Lezing   do 13/02 19u30-21u30

Zenuwziekten: ziekte van mijn zenuwen

 Vroeger werden "zenuw-zieken" bestempeld als zotten en werden ze in een gesticht opgesloten, waar ze ofwel tot hun zinnen kwamen of gedoemd waren om er voor altijd te blijven. Gelukkig waren deze mensen een uitzondering in de maatschappij. Nu zie ik overal mensen die "zenuw-ziek" zijn. Meer en meer MS, Parkinson's, allerlei gedragsstoornissen, hyperactiviteitsstoornissen, autisme, Alzheimer's en ga zo maar door. Ook vele ziekten die nieuwe namen krijgen, ziekten die gerelateerd zijn aan het zenuwstelsel. Wat loopt er mis in de bevolking? Hoe moet ik de prominentie van deze zenuwziekten inschatten?
Wat mij zorgen baart is niet de voorspelling dat er binnen tien jaar nog veel meer zullen zijn maar wel het feit dat niemand mij vertelt waarom dat zo is en wat ik eraan kan doen om hier geen slachtoffer van te worden. Als je geen slachtoffer van iets wilt zijn dan moet je dat iets op de eerste plaats goed begrijpen en we stellen voor om je op de hoogte te brengen van wat er werkelijk speelt bij zenuwziekten.

Lezing   do 12/03 19u30-21u30


© 2019 De Vuurtoren. Alle rechten voorbehouden.